Savon konepyöräilijät

Veteraanimoottoripyöräklubin Kuopion aluekerho

Savon konepyöräilijät (epävirallisesti Äskoopee) on vanhoista moottoripyöristä kiinnostuneiden ja niitä harrastavien henkilöiden kerho. Se on yksi valtakunnallisen Veteraanimoottoripyöräklubin (VMPK) aluekerhoista. VMPK on vanhoja moottoripyöriä harrastavien keskusjärjestö, jossa on noin 6500 jäsentä, 17 aluekerhoa ja 7 merkkikerhoa.
Ensin VMPK:n jäseneksi
Aluekerhon jäseneksi ei liitytä suoraan, vaan Veteraanimoottoripyöräklubin jäsenyyttä anotaan ensin VMPK:n johtokunnalta. Kun VMPK:n johtokunta on hyväksynyt henkilön jäseneksi, hän voi kirjautua myös johonkin aluekerhoon.


Sitten kirjautumaan Savon konepyöräilijöihin
Aluekerhomme perustettiin vuonna 1995. Kerholaiset entistävät ja kunnostavat vanhoja moottoripyöriä sekä ajavat niin vanhoilla kuin uusillakin moottoripyörillä. Moottoripyöriä on kerholaisilla kymmeniä eri merkkejä, joiden ikäjakauma yltää 1920-lukulaisista aivan uusimpiin malleihin. Kerhossamme on myös henkilöitä, jotka eivät omista moottoripyörää. Mukana toiminnassamme on eri ikäisiä miehiä ja naisia lukuisilta eri ammattialoilta.


Toiminta aluekerhossa
Syyskokouksessamme vahvistamme tulevalle vuodelle toimintasuunnitelman jonka mukaan järjestämme kesäisin retkiä ja ajeluita. Näillä retkillä ajelemme vanhoilla moottoripyörillämme välillä pysähtyen ruokailemaan ja nauttimaan luonnonrauhasta tai katselemaan kaupungin vilinää. Pyrimme järjestämään joka vuosi retken myös ulkomaille. Lisäksi pyrimme ylläpitämään yhteistoimintaa muiden aluekerhojen kanssa. Olemme mukana erilaisissa perinnenäyttelyissä, rompepäivillä ja muissa harrastukseemme liittyvissä tapahtumissa.

Vanhojen moottoripyörien harrastusta aloitteleville löytyy aluekerhostamme apua. Jäsenillämme on runsaasti erilaista alan osaamista ja tietoa moottoripyöräilystä ja pyörien entisöinnistä. Tietoa vanhoista moottoripyöristä löytyy myös pääkerhomme VMPK:n kirjastosta. VMPK järjestää entisöintikursseja, ja pienimuotoista kurssitoimintaa on myös aluekerhollamme.

VMPK:n päätapahtuma on vuosittain eri paikkakunnilla yhteistyössä aluekerhojen kanssa  toteuttama Veteraaniralli, joka kokoaa yli 1000 osanottajaa pyörineen viettämään kesäistä viikonloppua yhteisen harrastuksen parissa. Kuopiossa  Veteraaniralli järjestettiin vuonna 1998.

Aluekerhon toinen veteraaniralli järjestettiin Kuopion Tahkolle 2014 josta löytyy kuvia galleria osiosta.

Jäsenanomus VMPK:n johtokunnalle siis
Liity jäseneksi VMPK:hon ja kirjaudu aluekerhoomme, jos vanhat moottoripyörät kiinnostavat. VMPK:n jäsenmaksu on 35 €. Jäsenyyteen sisältyy  aluekerhon jäsentiedotteet ja kuudesti vuodessa ilmestyvä  Huimapyörä-lehti, kerhokirjaston käyttöoikeus, tiedot muiden jäsenten kalusto- ja yhteystiedoista jäsenrekisteristä ja mahdollisuus vaikuttaa VMPK:n ja aluekerhojen toimintaan niiden kokouksissa. VMPK:iin liityt jäsenanomuslomakkeella, jonka saat SKP:n taloudenhoitaja Sanna Laitiselta (yhteystiedot alla) tai VMPK:n jäsenkirjurilta tai VMPK:n kotisivulta (ks. Linkit/VMPK)
Aluekerhon vapaaehtoinen kannatusmaksu on vaatimattomat 10 €, jolle saat runsaasti vastinetta osallistumalla kerhomme rientoihin

Tästä suora linkki vmpk: jäsenhakemus sivulle >> www.vmpk.fi/liittyminen!

Tilinumero kannatusmaksulle FI29 5600 0520 7508 89
Käytetään viitenumero joka on tänä vuonna on 20213

Lisätietoa kerhostamme saat kerhosihteeriltämme:
Markku Huovinen  044-545 9390   markku.huovinen(ät)gmail.com

Klikkaa kuvaa   

Taloudenhoitajaltamme:
Sanna Laitinen, puh. 040 - 566 2225, .sannalaitinen(at)hotmail.com

Kotisivujen päivitys
Markku Huovinen, puh. 044 - 545 9390, markku.huovinen(at)gmail.com

Museoajoneuvotarkastajat:

Ilpo Sinevaara 0400-988190 ilpo.sinevaara(at)dnainternet.net

Markku Huovinen 044-5459390 markku.huovinen(at)gmail.com

Huomioi sähköpostissa (at) muuta se @ merkkiin

Lähetä palautetta tai kysymyksiä kerhomme toiminnasta

Tervetuloa mielenkiintoisen harrastuksen ja mukavien ihmisten pariin!

Päivitetty 27.3.2021